ЗА НАС

Alma Fashion is APPAREL SOURCING COMPANY with 25 years of experience and own-textile production, founded by Mr. Zoran Trendov in 1999, who is still the owner and the manager of the company.

On a surface land area of 10.000m2, we coooperate in own facility of 2.500m2 workspace. In our own unit we produce middle high and high quality women’s shirts, blouses, skirts, clothes etc.

Покрај тоа, имаме трајни капацитети на повеќе од 25 други производствени партнери, што резултира со производство на 80-100.000 парчиња на месечно ниво, наменети и за мажи и за жени.

 Алма нуди CM, CMT како и висококвалитетен готов производ за мажи и жени кој вклучува: кошули, пуловери, панталони, капути, палта, мантили и многу други продукти кои што се произведуваат во Северна Македонија и Бугарија и се ценети и прифатени добро од нашите Европски клиенти. 

.

    

ПРОИЗВОДСТВО

Во АЛМА го разбираме производот како квалитет,услуга и доверливост,што ни дозволува градење и развивање на долготрајни деловни врски.

CM & CMT

КОНСТРУКЦИЈА, ГРАДИРАЊЕ И КРОЕЊЕ CAD

Во нашиот CAD оддел користимеLectra© софтвер за конструкција и градирање на шаблони.

Нудиме изработка на шаблони, дигитализација, градирање и изработка на мини марекри, во комбинација со нашиот Lectra© Vector 2500 автоматски катер нудиме најдобра услуга од шаблон до скроено парче.

Со 4 работни станици и повеќе од 15 години од искуство во изработка на шаблон можете да очекувате сигурност прецизност и навремена испорака.

ПРОИЗВОДСТВО

Во нашата производствена единица во Кочани која вклучува 160 вработени,можеме да ви понудиме секаков вид на висококвалитетни продукти.Нашиот машински парк е опремен според најновата технологија што ни овозможува квалитетна изработка на бараниот продукт. Благодарение на нашите многубројни производители и секојдневната контрола на квалитет можеме да произведеме секаков вид на производ. Нашите идни планови вклучуваат проширување на капацитетот на производство во нашата компанија во Кочани.

ПОМОШНИ МАТЕРИЈАЛИ, КОПЧИЊА И ОДДЕЛ ЗА ФАРБАЊЕ КОПЧИЊА

Ние продаваме материјали и додатоци за текстилната индустрија. Имаме сопствено производство и фарбара за копчиња, а држиме и залиха на додатен материјал за текстилната индустрија за брза достава.

Исто така можеме да Ви обезбедиме:

 • Конец за везење
 • Конец за шиење
 • Лепливо и нелепливо
 • Патенти
 • Патенти
  Копчиња и аксесоари

Оддел за фарбање на копчиња

Имаме внатрешен оддел за боење на копчиња кој ни овозможува да подготвиме бои за копчиња според референцата на клилентот. Боите и боењето се еколошки и строго се регулираат според државните норми.

Years of expertise

Over 25 years of industry-leading expertise.

Perfected detailing

Unmatched detailing craftsmanship.

Premium quality

Crafting excellence through premium
quality materials.

Our Products

Discover a world of meticulously crafted fabric trimmings in our product catalogues, offering premium quality selections to elevate your designs.

Explore our collection of meticulously crafted fabric trimmings, where every detail is perfected to enhance your creations. From Corozo buttons to Viscose threads, our sustainably sourced materials ensure exceptional quality throughout.

ВЕЗЕЊЕ И ШТАМПАЊЕ НА ТЕКСТИЛ

Везење

Во согласност со Вашите потреби,дизајнираме и изработуваме различни видови на вез со највисок квалитет.Благодарение на нашите две ZSK машини со 12 игли, Вашите амблеми и идеи се реализираат за брзо време со посакуван ефект.

Печатење

Ние исто така можеме да обезбедиме печатење на готов производ или за време на производството.

Способни сме за печатење во следните техники:

 • Офсет печатење
 • Стенсил печатење
 • Сито печатење
 • Дигитална печатење

ГОТОВ ПРОИЗВОД

(ЗА БИЗНИС)

Врз основа на нашето 19 годишно искуство во работење во модната индустрија и континуираното усогласување со условите на пазарот и потребите на потрошувачите,ние можеме да Ви понудиме и готов производ кој што може да се испорача насекаде во светот. Започнувајки од дизајнирање на продуктот, набавување на материјали и додатоци, водење и контролирање на производството, па сè до испорака на саканата локација. Нашето искуство е стекнато преку долгогодишна соработка со многу познати интернационални компании и со непрекинато надоградување и усовршување на секој продукт кој што го нудиме. Нашите цели се: постигнување извонреден квалитет со разумни цени и формирање долгорочни бизнис-соработки.

Контактирајте нè

Имате прашање? Контактирајте нèпреку формата подолу.

Кликнете или повлечете датотека во ова поле за да го прикачете.